Restauranger och god hygien

Restauranger och god hygien

Människor behöver vatten och mat för att kunna leva. Man kan säga att maten är vår kropps bränsle men maten bidrar även till viktiga vitaminer, mineraler och proteiner för vår hälsa. Matintresset är stort och vi fokuserar mer och mer på nyttig och hälsosam kost så att vi kan må bättre och prestera mer. Alla vill emellanåt äta gott på en restaurang. Restaurangmaten bör smaka bättre än vad vi kan laga hemma och bör dessutom kunna inspirera och ge idéer till vår egen matlagning. Många gånger äter vi ute på restaurang för att umgås med vänner, släktingar eller arbetskamrater, vilket är ett underbart sätt att umgås på.

Restauranger och hygien

Det är oerhört viktigt att restauranger håller en god hygien eftersom det handlar om att minska spridning av skadliga bakterier, virus och mikroorganismer. När en restaurang slarvar med hygienen uppstår risk för matförgiftning. Men hygienen i en restaurang är uppdelad i två viktiga delar. Köket måste hållas rent och hygieniskt och maten måste hanteras och förvaras hygieniskt. Råvaror som förorenats av virus, bakterier eller parasiter måste slängas bort och kan inte användas för matlagning. Det är kommunernas livsmedelskontroll som kontrollerar samt säkerställer att restauranger håller en god hygien. Men det innebär inte att restauranger inte kan fuska och servera gäster mat som tillagats av gamla råvaror. Som kund kan du inte gå in och inspektera råvaror och kök utan det är viktigt att restaurangerna själva förvaltar detta förtroende att maten de serverar är god och inte kommer att göra dig sjuk.

Bra underhåll

Det är som sagt mycket viktigt att en restaurang håller god hygien både när det gäller råvaror och kök. För att ett restaurangkök eller storkök ska kunna fungera som det ska krävs regelbundet underhåll. Kökets utrustning utsätts för stort slitage dagligen, vilket innebär att problem kan uppstå om något går sönder. RMS Service Partners är certifierade att utföra service på produkter från samtliga kända leverantörer av storköksutrustning. När du tecknar avtal med RMS Service Partners är du trygg eftersom de kommer att ta hand om alla eventuella problem som kan uppstå. Dessutom utför RMS Service Partners förebyggande underhåll, vilket kommer minska risken för att något går sönder i köket. Det här är ett företag som har lång erfarenhet från branschen och som dessutom kommer att hjälpa till att ge status på utrustningens kondition.

Restauranger utomlands

Mat som inte smakar särskilt gott behöver inte vara farlig mat medan mat som smakar gott kan vara farlig. Det innebär helt enkelt att smaken på maten inte har något med matförgiftning att göra. Mat som är giftig kan inte upptäckas via smak utan du kommer att upptäcka matförgiftningen cirka sex till åtta timmar efter måltiden. När du åker utomlands och äter på restauranger bör du alltid undvika att äta fisk och skaldjur eftersom det är en av de största anledningarna till matförgiftning. Dessutom undviker du till att bidra till utfiskning av våra hav. Ät på rekommenderade restauranger eller laga maten själv för att vara på den säkra sidan.