Ät bra mat som senior

Ät bra mat som senior

Som senior är det trevligt att kunna leva livet och både njuta av god mat och diverse aktiviteter. När du har blivit senior är det dags att leva livet. Det som kan sätta käppar i hjulet för det är ekonomin. För många pensionärer minskar inkomster oftast. Du får mindre pengar att leva på vilket inte rimmar bra ihop med att leva livet. Men för att få mer för dina pengar är det en bra idé att utnyttja olika rabatter. På https://hejsenior.se/ kan du hitta förmånliga rabatter för dig som är senior. Det finns rabatter på allt möjligt från matkassar till mobilabonnemang.

Spara pengar genom att leta rabatter

Genom rabatter kan du även spara in pengar på andra saker som exempelvis försäkringar, tidningar, husgeråd och elavtal. Pengarna som du sparar in kan du istället lägga på dina intressen. Ett tips är att ta för vana att kolla in vilka rabatter som finns innan du ska köpa något nytt

Njut av god restaurangmat

Om du har mat som intresse kan du försöka minska dina matkostnader för att sedan kunna njuta lite extra av god mat på restaurang. Att gå på restaurang är lyxigt och härligt. Ta med dig några goda vänner och njut av att bli uppassad och få äta riktigt god mat. Bara för att du minskar dina matkostnader betyder det inte att du behöver äta dålig mat. Du kan exempelvis testa att köpa en matkasse. Då åker du inte till affären och spontan köper massa onödiga saker och dessutom slipper du fundera på vad du ska laga för mat. Matkassar brukar vara välgenomtänkta med riktigt bra recept och bra råvaror. Du kan hitta rabatter på flera olika matkassar. För att minska dina matkostnader ytterligare kan du storhandla om du inte har matkasse, alltid handla mat som är i säsong och verkligen planera dina måltider. Planering är a och o för att du ska kunna äta bra, näringsrik och billig mat.

Maten är viktig för äldre personer

När du blir äldre är det viktigt med vad du äter. Med åldern brukar aptiten minska och generellt orkar du inte äta lika stora portioner som tidigare. Det innebär att du måste komponera dina måltider på ett bra sätt så att du får i dig alla nödvändiga näringsämnen, vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Försök att undvika att äta skräpmat som godis, kakor och glass. Det fyller bara ut magen utan att ge kroppen det den behöver. Fokusera istället på bra råvaror och att äta många livsmedel från växtriket. Du bör äta minst 500 gram frukt och grönt per dag. Då minskar du även risken att drabbas av diverse sjukdomar. Det kan även vara bra att äta fler små måltider om du endast orkar äta lite mat.