Inred uteserveringen – bästa tipsen

Inred uteserveringen – bästa tipsen

Ju varmare det börjar bli utomhus, desto mer tid vill man också spendera i den friska luften. Det gäller inte bara när det kommer till sol och bad, utan även när det är dags att mätta hungriga magar. Har din restaurang en uteservering kan du skatta dig lycklig, eftersom uteserveringar i många fall har fler gäster under sommarperioden.

För att din uteservering ska bli riktigt eftertraktad är det dock viktigt att den är inredd på rätt sätt. Här finns det mängder med olika utomhusmöbler som du kan använda dig av och som ger uteserveringen den rätta känslan. Det är nämligen känslan som man får när man besöker din uteservering som kommer ligga till grund för hur restaurangen eller caféet upplevs. Vi listar våra bästa tips när det är dags att inreda uteserveringen 2021.

Valet av bord

Valet av bord kommer vara avgörande för hur din uteservering och restaurang upplevs. Väljer du att satsa på stora långbord förmedlar du känslan av en social plats där man har möjlighet att umgås flera timmar. Väljer du däremot flera mindre bord förmedlas känslan av snabbare måltider, fika eller vilopaus med något snabbt att stoppa i magen.

Håll det luftigt

Det kan vara lockande att skärma av uteserveringen från resten av restaurangen, men detta är något vi avråder från. Uteserveringen ska kännas luftig och behaglig och får gärna vara en förlängning av restaurangen, istället för ett helt separat ”rum”. Skippa därför stängda fönster om möjligt och undvik stora, tunga gardiner. Vill du ändå få till myskänslan rekommenderar vi en fin och högkvalitativ utomhusmatta istället. En matta för utomhusbruk är enkel att rengöra och ger en ombonad känsla.

Högkvalitativa utomhusmöbler

De möbler du har på din uteservering ska kunna tåla väder och vind. Se därför till att använda material som är kända för att hålla länge och tåla slitage. Några exempel på detta är plast, teak och galvaniserat stål. Även rotting är mycket uppskattat och populärt. Kom ihåg att vissa trämaterial behöver vaxning och oljning för att få en längre livslängd och att utomhusmöblerna behöver rengöras med jämna mellanrum.

Stapelbara stolar

Visst kan det kännas lockande att satsa på de där riktigt snygga och exklusiva stolarna med unik design, men kom ihåg att valet av stolar är avgörande för hur praktisk din uteservering blir. Här rekommenderar vi att du i första hand väljer stolar som är stapelbara, så att du kan förflytta dem snabbt och enkelt när det är dags att stänga för dagen eller kvällen. Stolarna och borden ska även kunna stå stadigt på marken och utan att ”glappa” eller vicka.