3 fantastiska maträtter med korv

3 fantastiska maträtter med korv

Korv är en köttprodukt som är mycket underskattad. När många hör ordet korv tänker de kanske på maträtter för barn eller möjligtvis den där varmkorven man köper i kiosken när man har bråttom. Korv kan dock vara så mycket mer än så och kan, med fördel, lämpa sig lika bra till vardagsmiddagen som till festligare tillfällen.

Letar du efter smaskiga recept på korv som du kan använda dig av? Inga problem! Här nedan har vi nämligen samlat några av de bästa och mest enkla maträtter du kan tillaga med korven i fokus. Att korv kommer i så många utföranden, smak och kötthalt har gjort den till en av de mest älskade råvarorna på marknaden och det är något som du bör dra nytta av.

Bästa recepten för korvälskaren

Oavsett om du redan älskar korv idag eller om du vill se om du kan använda korven på nya sätt är de här recepten för dig!

1. Gratinerad falukorv i ugn

Passar både vuxna och barn. Skiva täta snitt i korven och fyll snitten med det du tycker är gott. Det kan t.ex. vara mozzarella och pesto, men det kan också vara ketchup och senap. Tillaga hela ringen i ugn.

2. Korvstroganoff med chorizo

Chorizo är en kryddig och het korv som passar utmärkt till korvstroganoff för den som gillar hetta. Tillaga på samma vis som vanligt korvstroganoff och tillsätt gärna koriander för extra smakupplevelse.

3. Krämig korvlåda

Den klassiska korvlådan är utmärkt när du vill ha mat snabbt och inte orkar böka för mycket. Här väljer du själv vilka tillbehör du vill ha i lådan, men vi rekommenderar pasta, purjolök, paprika och riven parmesan. Använd vilken korv du vill och slå över grädde och oxfond i pannan när du steker korven.

Vad är mat?