Växla egen matplanering och matkasse för variation

Växla egen matplanering och matkasse för variation

Matkassar blev väldigt populärt för några år sedan och de verkar vara här för att stanna. Det är kanske inte så förvånande med tanke på livspusslet och en hektisk vardag för många. Det finns många fördelar med matkasse, och det innebär inte att du måste köra matkasse varenda dag. Det fungerar utmärkt att variera matsedeln där hemma med gamla favoriter ni redan har i familjen, och nya favoriträtter med smidigheten av en matkasse.

Med en matkasse kan du spendera mindre tid på både matplanering och handling, vilket är en särskilt stor fördel när vardagstimmarna känns knappa. Dessutom finns det många typer av kassar så du får förmodligen inga problem att hitta en som passar dig och dina smaklökar. Det finns även möjlighet till skräddarsydda kassar, vilket kan behövas exempelvis vid gluten- eller laktosintolerans.

Fördelar med matkasse

Du har redan varit och handlat inför veckan och tycker dig ha planerat middagarna ganska väl. När du kommer hem från arbetet slår det dig att du saknar någon ingrediens till dagens middag, och så var det bara att ta dig i väg till affären igen för att handla någon enstaka ingrediens på grund av svårigheter med planeringen. Du känner kanske igen dig? Med en matkasse kan du få välplanerade middagsrecept och ingredienser hem till dig, och lättare undvika sådana situationer. Fördelarna är således många, och några av dem är:

  • Smidigheten.
  • Tidsbesparingen.
  • Inspirationen.
  • Att matsvinnet kan hållas nere.

Att matkasse är smidigt och tidssparande är inte svårt att tänka sig, men en annan stor fördel är att rätterna är inspirerande. Det är lätt att köra fast på samma gamla rätter i vardagen, kanske mestadels för att det är svårt att få tid till att hitta ny inspiration. Med en matkasse får du enkelt ny inspiration till nya rätter, eller nya smaksättningar. Vill du till exempel äta mer vegetariskt så är det en bra idé att prova en vegetarisk matkasse. Det kan ofta kännas klurigt att börja laga mat man inte är van vid, som vegetariskt eller veganskt, och då recepten ofta innehåller lite andra ingredienser kan det vara skönt att prova goda recept med matkasse.

Välj hur många dagar med matkasse

Många uppskattar just smidigheten med matkasse under veckorna, och du kan välja hur många dagar du vill ha matkasse. Om du väljer matkasse fem dagar i veckan så sparar du in en hel del tid från planering och shopping under veckan, och du får ändå goda och välplanerade middagar. Kanske har du och/eller familjen redan en del stående favoriter på matsedeln där hemma, och då passar det utmärkt att planera in dem under dagarna du inte har matkassen. När du anordnar ett lyckat kalas står det kanske mellan att beställa hem mat från restaurang, äta ute eller laga någon av barnens favoriter. Så visst finns det tillfällen när det passar bäst att beställa hem en kasse, och andra när det passar bättre att själv göra all planering från grunden. Men genom att variera mellan din egen matsedel och recepten du får med i kassen, kan du få en bra variation på dina gamla beprövade favoriter och nya sådana.