Hitta personal till restaurangen

Hitta personal till restaurangen

Har du en restaurang som det går riktigt bra för? Då kanske du är angelägen om att hitta mer personal så att ditt företag kan växa ännu mer. Det finns flera orsaker till varför du som restaurangägare kan vara i behov av fler anställda. Som ovan nämnt kan det handla om att din kundkrets har blivit större, men det kan också handla om att du har hög sjukfrånvaro hos dina kollegor eller att du har personal som blivit sjukskriven, föräldraledig eller valt att byta arbetsplats.

Har du god tid på dig att hitta den perfekta personalen behöver du inte stressa fram ett beslut, men är det omedelbar hjälp du behöver kan läget kännas mer akut. I båda fallen kan det vara bra att använda sig av ett duktigt och pålitligt rekryteringsföretag i Stockholm. Med ett rekryteringsföretag i Stockholm kan du inte bara få hjälp att hitta duktig serveringspersonal, utan du kan också hyra in chefer, ekonomer eller personal inom andra befattningar som du har stor användning för.

Varför använda en rekryteringsfirma?

Det finns flera orsaker till varför du bör välja ett rekryteringsföretag när du är i behov av ny personal. Ett rekryteringsföretag har många års erfarenhet och kunskap i att matcha arbetsgivare med personer som är i behov av jobb och som har den kunskap och kompetens som arbetet kräver. Det gör att du slipper oroa dig för att personen som kommer till dig inte kommer klara av arbetsuppgifterna.

En annan fördel med att använda en rekryteringsfirma är att du kan få personal med mycket kort varsel. Om majoriteten av din serveringspersonal är sjuk kan du ha personal på plats inom loppet av några timmar.

Kostar rekrytering?

Ja! Att ta hjälp av ett rekryteringsföretag kommer att kosta din verksamhet pengar, men priserna varierar en hel del. Väljer du t.ex. enstaka bemanningsuppdrag ligger priset vanligtvis på cirka 2.2 gånger timlönen. Priserna kan också variera beroende på vad det är för typ av tjänst som efterfrågas, samt vilka krav du har på utbildning och erfarenhet gällande din personal.

Är du osäker på om rekrytering är något som passar dig? Då rekommenderar vi att du hör av dig till ett rekryteringsföretag som kan hjälpa dig. Det är också lättare att få en mer detaljerad prisuppgift genom att beställa en offert. Du berättar då vad det är för typ av behov du har, vilken typ av personal du önskar rekrytera och när du vill få hjälp. Om offerten passar dig och din verksamhet hör du av dig för att tacka ja. Observera att rekryteringsföretagens villkor kan se väldigt olika ut. Vissa kan erbjuda dig personal med omedelbar verkan medan andra har väntetid, t.ex. 2-3 dagar eller till och med veckor.

Vad är restauranger?