Så hittar du rätt matkasse

Så hittar du rätt matkasse

Något som verkligen slagit igenom med buller och bång är att få en matkasse levererad hem till dörren. Det sparar väldigt mycket tid i vardagen och ger dig chansen att testa nya recept på en veckobasis. Eftersom det finns ett så stort intresse för matkassar finns det även väldigt många alternativ att välja bland. Det kan till en början kännas överväldigande och svårt att veta vilken man ska välja. Så hur ska man egentligen hitta rätt matkasse bland alla företag?

Fundera över dina behov

Det första du bör tänka på är vad du själv har för behov. En barnfamilj på fyra har väldigt annorlunda preferenser än ett singelhushåll. De flesta matkassar tillåter dig att välja mellan 2 till 4 portioner men det finns även andra alternativ. Du brukar även kunna välja om du ska ha 3 eller 5 portioner i veckan. Om det finns någon i familjen som behöver specialkost eller vegetariska alternativ måste även detta vara en faktor. När du har en ganska klar blick över vad du vill ha kan du välja en passande matkasse som uppfyller dina behov.

Jämför olika matkassar

Eftersom det finns så många alternativ är det bäst att jämföra olika matkassar istället för att hoppa på första bästa. Hos Sverigesmatkassar.se kan du läsa recensioner och höra om de positiva och negativa aspekterna. Vissa har till exempel fördelen att du kan komponera din meny på egen hand. Då får du välja mellan 10-15 alternativ varje vecka. På så sätt kan du vara säker på att du får rätter som du verkligen vill äta. Det finns även kassar som är bättre anpassade för barnfamiljer med spännande och näringsfulla rätter för hela familjen.

Testa en provvecka

De flesta matkassar erbjuder idag en första provvecka till ett billigare pris. Då kan du testa maträtterna under en vecka och se om det är något som passar dig och din familj. Om du vill fortsätta senare brukar det bara vara att fortsätta prenumerera. Tänk på att kolla att matkassen verkligen levererar till din adress och postnummer. Vissa matkassar är endast specialiserade i storstäderna och kör inte ut till mindre städer. Du kan även kolla upp vilka dagar och tider det går att få en leverans. De flesta matkassar har alternativet att ställa din kasse utanför dörren så du inte behöver vara hemma och vänta. Du brukar även kunna följa din kasse i en app eller på hemsidan så du vet när den har blivit levererad. Maten är förpackad så den håller även om den står utanför ditt hem under några timmar tills du kommer hem från jobbet.