Anordna en lyckad studentskiva

Anordna en lyckad studentskiva

För att du eller ditt barn länge ska minnas sina studentdagar kan det vara en bra idé att fixa en studentskiva och samla era nära och kära för att fira studenten. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du anordnar en lyckad studentskiva.

Lokal

En förutsättning för att du ska kunna ha en studentskiva är att du har ett utrymme där studentskivan kan ske. Det är vanligt att man har studentskivan i trädgården. Men eftersom det är långt ifrån alla som har en trädgård kan du exempelvis hyra en lokal eller ett rum på en restaurang. När ni hyr en lokal på en restaurang ingår oftast catering och mat till gästerna, vilket är ännu en fördel då ni slipper laga maten själva. Därför ska du överväga att ha studentskivan på en restaurang.

Kläder

En annan viktig del för att du ska känna att du har lyckats med din studentskiva är att du känner dig fin och bekväm i de kläder du bär. Det finns många fina kläder som är lämpliga att bära på en studentskiva. Om det är du som är studenten ni ska fira finns det många fina studentklänningar att välja bland i butiker som säljer kläder. I övrigt är det vanligt att man bär finare kläder på studentskiva. Till exempel kostym, skjorta, kjol, blus och andra plagg vi tar fram när det vankas festligheter.

Mat

Det här med mat är en stor och viktig del för att du ska lyckas med din studentskiva. Att samlas och äta mat tillsammans är ett bra sätt att umgås och ni mättar era hungriga magar. På studentskivor är det vanligt att man beställer catering från en restaurang man tycker om. Men det är också väldigt vanligt att man fixar sin egen mat och tilltugg. På internet finns det många bra recept på mat du kan tillaga till studentskivan. Det är väldigt vanligt med olika sorters plockmat och sallader. Fördelen med plockmat är att det är många olika sorters mat, vilket betyder att de allra flesta kan hitta något de tycker om. Men det funkar också fint med en numera klassisk tacobuffé.

Dryck

En annan viktig del för att du ska få en riktigt bra studentskiva är drycken. När gästerna anländer kan det vara väldigt trevligt att få en välkomstdrink. Det finns drycker med eller utan alkohol, vilket gör det möjligt för dig att servera drycker som passar de flesta.